Dyson elbil | Dyson.no
   

Dyson elektrisk bil

"Vi har forsket på motorer, batterier, aerodynamikk, visuelle systemer og robotteknologi i 22 år. Nå er tiden inne for å samle all kunnskapen og erfaringen i ett stort prosjekt – en elektrisk bil."


Ingeniør

En brennende interesse for å løse problemer

Dyson tok sitt første skritt inn i bilindustrien i 1990, da vi startet arbeidet på et syklonfilter som kunne monteres på eksossystemet på et kjøretøy for å fange opp partikler. Nå er sirkelen sluttet, og vi utvikler en elbil som stopper forurensningen ved kilden.

Vi gjenbruker fortiden.
For å utvikle fremtiden.

Vårt skreddersydde bilutviklingsanlegg i Hullavington i Storbritannia er en investering på over 2 milliarder kroner i Dysons elbil. På de 209 hektarene finner vi renoverte hangarer med noen av de mest avanserte forsknings-, design- og utviklingslaboratoriene (RDD) i verden.

Rik på luftfartshistorie

En hyllest til luftfarten


Det en gang så forfalne Hullavington-området er omhyggelig restaurert som en hyllest til luftfartshistorien. Det er også slutten på en reise for bygningsentreprenøren Kier, som sanerer området de først bygde for mer enn 80 år siden – for å starte en ny reise for Dyson.


Hjemsted for Whittles gassturbinmotor


En av de mange komponentene stuet bort her fra 1939, var den ikoniske gassturbinmotoren fra Whittle, som var med på å endre hele luftfarten. På samme måte som denne motoren ble brukt til å lære opp luftfartspersonell, startes en restaurert Whittle-motor i dag regelmessig for å inspirere Dysons ingeniører på Malmesbury-området.

En flystasjon til undervisning


Den store flystasjonen ble bygget i 1937 og tilhørte tidligere det britiske forsvarsdepartement. Det ble hovedsakelig brukt til opplæring av flybesetning og flyinstruktører, i tillegg til at det var en base for 1000 fly.

Avansert bilproduksjon

I tillegg til RDD-anlegget i Storbritannia bygger Dyson en divisjon spesifikt for produksjon av elektriske kjøretøy i Singapore, som skal stå ferdig i 2020. Singapore har spilt en viktig rolle i Dysons utvikling siden 2007. Her utvikler et stadig større team av ingeniører våre digitale høyhastighetsmotorer.
   

17 år med utvikling av elektriske motorer

Dyson har ligget i forkant av utviklingen av motorer siden vi fant opp den første digitale Dyson-høyhastighetsmotoren V1 i 2004. Den har forbløffende 100 000 o/min – fem ganger hurtigere enn en Formel 1-motor. Motorene er selve hjertet i alle Dyson-apparatene og gir liv til nyskapende og unike teknologier – og nå har vi produsert mer enn 50 millioner av dem.

En global virksomhet

Den digitale Dyson-motoren er bygget etter helt nøyaktige mål, og kan ikke produseres ved hjelp av tradisjonelle metoder. I stedet monteres hver eneste en av mer enn 300 selvstyrende roboter. Hver produserte del må leve opp til svært høye standarder, og vi investerer derfor mye i kvalitetskontroll og testing. Dysons globale nettverk opererer sømløst, fra teamene i Storbritannia til logistikksystemene som leverer apparatene til eierne.

Utforsk Dysons produktutvikling