Teknologi | Dyson Cyclone V10 ledningsfrie støvsugere

Utforske
Dyson Cyclone V10™

Teknologi

Banebrytende teknologier.

Dysons digitale V10-motor.

Den minste, letteste og likevel sterkeste støvsugermotoren Dyson noen gang har produsert. Det keramiske skaftet er herdet ved 1 600 °C så det er tre ganger hardere enn stål, og med halvparten av tettheten. Med viften flyttet fra forsiden av motoren til baksiden trekker aksialstrømmen inn kjøligere luft for å redusere temperaturen slik at motoren kan rotere opptil 125 000 o/min. Dette genererer sugeevnen til en sylinderstøvsuger.¹

¹Sugeevne testet i henhold til NO 60312-1 CL5.8 og CL5.9 ved slange/stang, lastet inntil beholderen er full, i MAKS-modus.

Globale patenter og patentsøknader for Dyson Cyclone V10™-teknologier.

G-kraften generert inne i hver av de 14 syklonene.

Lagene av papirtynt laminert stål genererer magnetfelt som driver motoren rundt.

“Hos Dyson er det oppfinnelser som driver oss fremover. Sykloner som genererer 79 000 g som skiller ut støv. Banebrytende digitale motorer som er mindre, hurtigere og kraftigere. Det er vår besettelse. Det er derfor ikke noe annet virker som en Dyson-støvsuger.”

James Dyson - Ingeniør.

14 sykloner.

Genererer krefter på mer enn 79 000 g slik at støvsuger kaster mikroskopiske partikler – som pollen og til og med bakterier – inn i beholderen. Ved å plassere hver av de 14 syklonene konsentrisk rundt sentralaksen i maskinen, strømmer luften igjennom på en mer effektiv måte. Ettersom syklonen blir trangere, akselererer luftstrømmen fra 65 km/t til 170 km/t, og dette danner sentrifugalkreftene som fanger opp fine partikler.

Energiintensivt batteri med 7 celler.

Litium-ionbatteriet i Dyson Cyclone V10™-støvsugeren har én celle mer enn batteriet i en Dyson V8™-støvsuger, derfor kjører den med høyere spenning og skaper større kraft. Men fordi de høyeffektive, nikkel-kobolt-aluminium-katodene er litt mindre, blir det ingen ekstra vekt. Innebygget LED-system for diagnostisering og høydesensorer gjør det mulig for maskinen å optimalisere kraften automatisk til munnstykket til enhver tid. Derfor svekkes ikke sugeevnen.

Linjekonfigurasjon. 20% mer suction kraftigere.²

Pek og trykk-oppstillingen av motor, beholder og syklon gjør det mulig for luften å bli trukket direkte fra munnstykket inn i syklonene i en rett linje. Dette, sammen med den kraftigere digitale Dyson V10-motoren øker sugeevnen til 150 luftwatt -det er 20 % mer enn Dyson V8™-støvsugeren.

Dyson V8™ støvsugeren.

Dyson Cyclone V10™ støvsugeren.

²20% mer sugeevnen kraftigere enn Dyson V8™-støvsugeren.

Filtrering i hele systemet.

Med en lufttett pakning rundt hele montasjen av sykloner og trykkpakning av gummi rundt det avanserte filteret, er hele systemet fullstendig forseglet. Det forhindrer at støv, allergener og bakterier lekker tilbake inn i luftstrømmen. Dette innebærer at støvsugeren samler opp 99,97 % av støv ned til 0,3 mikroner og blåser ut renere luft enn den du puster. ³ Filtrene foran og bak motoren er sammensatt i én enhet for enklere vedlikehold.

³Testet i henhold til NO 60312-1 5.11. Testet i MAKS-modus.

Akustisk konstruert.

Et aerodynamisk motorhus regulerer banene for luftstrømmene rundt motoren, og dette reduserer støyende turbulens. Det er kombinert med et akustisk material som absorberer vibrasjoner, et filter bak motoren som demper lyden og en akustisk lydskjerm som ytterligere reduserer lydvolumet ved å stenge for linjen for lydkilden.