Hopp over navigering
Innstillingene dine er nå lagret.
Du kan når som helst endre keep in touch dine i kontaktdelen i Din Dyson. Hvis du har en Din Dyson-konto, kan du logge deg på under for å administrere alle kontaktalternativene (inkludert telefon, SMS og post).
Silhuett av Dyson-produkter

Slik kjenner du igjen falsk Dyson-teknologi og nettsideimitasjoner

Her finner du veiledning og support hvis du mistenker at du har kommet over et falskt Dyson-nettsted eller falsk Dyson-teknologi.

Veiledning og support

Falske leverandører kopierer teknologi som kan ta flere år å utvikle og teste grundig. Vi på Dyson vet at det finnes forfalskede versjoner av det lille antallet maskiner vi lager. Disse har ikke blitt testet i henhold til Dysons strenge sikkerhetsstandarder, og det er derfor ikke sikkert at de er trygge å bruke. Det finnes også falske nettsteder som etterligner ekte Dyson-nettsteder. Dyson har nulltoleranse for forfalskninger og alle som etterligner Dyson, men det kan ta tid for oss å identifisere og håndtere disse. Vær derfor årvåken.

Jeg har mottatt en Dyson-maskin som jeg mistenker er falsk. Hva skal jeg gjøre?

Den beste måten å sjekke om du har kjøpt ekte Dyson-teknologi på, er ved å sjekke at du kjøpte den fra et offisielt Dyson-nettsted, i en av de offisielle Dyson Demo-butikkene eller hos en autorisert detaljhandelspartner. Hvis du er usikker på om maskinen du har mottatt er ekte Dyson-teknologi, skal du kontakte Dyson sitt kundeserviceteam, som vil kunne gi deg veiledning.

Hvis du tror at du har mottatt en falsk maskin som ikke kommer fra Dyson, kan vi dessverre ikke tilby service av maskinen eller gi deg refusjon eller bytte maskinen. Vi oppfordrer deg til å be om refusjon fra leverandøren, betalingsleverandøren (som for eksempel PayPal) eller kredittkortselskapet ditt. Dyson kan i noen tilfeller hjelpe deg ved å gi deg et brev som bekrefter at maskinen er falsk, eller at nettstedet du kjøpte den fra, ikke er et offisielt Dyson-nettsted. Hvis du ønsker dette, kan du ta kontakt med oss.

Jeg har sett et nettsted eller en annonse som selger Dyson-maskiner til nedsatt pris. Er dette ekte?

Vi vet at det finnes flere falske nettsteder som utgir seg for å være ekte Dyson-nettsteder, og som tilbyr Dyson-teknologi, gjerne til nedsatte priser. Disse nettstedene kan levere falske eller helt andre maskiner, eller unnlate å levere noe i det hele tatt. Vi kan ikke autentisere Dyson-teknologi eller et nettsted før du kjøper noe. For å unngå skuffelser skal du kjøpe direkte via Dyson.com. Det offisielle Dyson-nettstedet vil deretter omdirigere deg til det offisielle nettstedet for din region. I Norge vil du for eksempel bli omdirigert til Dyson.no. Som med all netthandel er det viktig å være forsiktig og kun kjøpe varer fra pålitelige, sikre nettsteder. Det er alltid lurt å begynne med å sjekke at nettadressen til nettstedet er Dyson.com eller den tilsvarende, regionale adressen. For ytterligere support eller råd kan du kontakte Dysons kundeserviceteam.

Falske nettsteder promoteres ofte gjennom annonser på sosiale medier som Instagram eller Facebook. Disse falske annonsene og sponsede innleggene bruker ofte ekte Dyson-bilder eller -videoer for å lure kunder til å tro at de er autentiske, og de tilbyr ofte en betydelig rabatt. De inkluderer ofte en lenke som går direkte til et falskt nettsted. Offisielle Dyson-annonser på sosiale medier vil omdirigere deg til Dyson.com, slik at du kan kjøpe Dyson-teknologi gjennom det offisielle nettstedet.

Hva gjør Dyson med forfalsket teknologi og forfalskede nettsteder?

Som et globalt teknologiselskap brenner Dyson for å utvikle pålitelige maskiner med høy ytelse og av høy kvalitet, og å gi kundene en enkel og sikker opplevelse når de handler på nettet. Dyson har iverksatt programmer for å identifisere og fjerne falske nettsteder og annonser for falske maskiner, og det slås hardt ned på alle som blir tatt i å selge falske maskiner.