Hopp over navigering
Innstillingene dine er nå lagret.
Du kan når som helst endre keep in touch dine i kontaktdelen i Din Dyson. Hvis du har en Din Dyson-konto, kan du logge deg på under for å administrere alle kontaktalternativene (inkludert telefon, SMS og post).
Curled hair tresses hanging in the science laboratory
Curled hair tresses hanging in the science laboratory

Video Transcript

Open video transcript

Vitenskap og hår

Løser reelle hårproblemer med innovativ ingeniørkunst.

Hårets livssyklus


  • Levetiden til et hårstrå i antall år


  • Vi mister opptil 100 hårstrå hver dag


  • Et menneske kan ha så mye som 150 000 hårstrå på hodet

Female model with type 4 hair looking infront

Vitenskap, ikke gjetting

Hos Dyson vil vi vite absolutt alt om hår. Vi er helt besatt når det kommer til vitenskap og hår, og hvordan vi skal benytte denne for å utvikle teknologien vår. Ingen gjetting, ingen gimmicker, kun vitenskap som er testet og utprøvd.

Type 1 A, B, C

Rett til bølgete hår. Rettere hår har et rundt tverrsnittsareal. Det kan være at denne hårtypen må vaskes oftere enn andre hårtyper som å unngå at oljer bygges seg opp.

Type 2 A, B, C

Bølgete til krøllete hår. Type 2-hår beskrives ofte som en bølgende S-form med rundt tverrsnittsareal, men er flatere enn type 1 hår. Denne hårtypen må også vaskes jevnlig, da det fort bygger seg opp olje i håret.

Type 3 A, B, C

Krøllete hår med mer definerte krøller Krøllete hår kan ofte føles tørt på grunn av mangelen på talg over skaftet på hårstråene. Det er utrolig viktig at det ikke benyttes for høy varme under styling, så man beholder så mye av de naturlige oljene som mulig. 

Type 4 A, B, C

Krøllete til svært krøllete hår (korketrekkere). Type 4-hår har en flatere, ellipseform som skaper stramme korketrekkere. Denne hårtypen flokere seg lettere og kan svekkes når den utsettes for ekstrem varme. Type 4-hår trenger ikke vaskes like ofte.

Line drawing of type 1 hair
Close up of hair strands growing from the scalp barrier

Hårtetthet kontra hårtykkelse

Hårtykkelse består av to faktorer – tetthett og bredden på hårstrået. Tettheten er antall hårstrå som du har, mens bredden er tykkelsen på hårstrået.

 

Dersom du er usikker på om du har grovt eller fint hår kan du ta et hårstrå og gni det mellom to fingre. Dersom det føles som en bomullstråd, har du grovt hår. Dersom du nesten ikke kan kjenne det, har du fint hår.

A close animation of the scalp barrier

Hva er sunn hodebunn?

Three models using the Dyson hair care range to dry or style their hair

Dyson-løsningen

Hos Dyson jobber vi hardt for å designe maskiner som unngår bruk av ekstrem varme. Ved å utvikle teknologi som er tilpasset til hårtypen din, kan vi skape flotte frisyrer samtidig som vi unngår skader.

Model with type 1 hair brushing his wet hair with the Dyson Paddle brush while drying with the Dyson Supersonic hair dryer

Unngå mekanisk skade

Bruk av fysiske verktøy med slipende effekt kan skrape opp skjellaget til hårstråene og føre til friksjon. Dyson har investert 100 millioner pund i globale hårlaboratorier for å designe produkter som er spesielt utviklet for å unngå slitasje og hårbrudd.

  • 1 Statistikk fra Dysons globale hårundersøkelse 29. november 2021 – 21. desember 2021. 23 000 deltakere fra 23 markeder (USA, Canada, England, Irland, Frankrike, Italia, Spania, Sveits, Østerrike, Sverige, Russland, Tyrkia, Australia, Kina (fastlandet), Hong Kong SAR, Taiwan-regionen, Japan, Sør-Korea, Singapore, Malaysia, Thailand og Vietnam.
Kjøp direkte fra oss som har utviklet den