Energieffektivitet
Hvis du vil finne en virkelig effektiv støvsuger, må du se på mer enn energimerket.

Hvis du vil finne en virkelig effektiv støvsuger, må du se på mer enn energimerket.

Velg en støvsuger med varig ytelse.

1. Velg en støvsuger med varig ytelse.

Energimerket vurderer støvsugere før støv lastes inn i maskinen. Støv fører til at de fleste konvensjonelle støvsugere taper sugeevne. Det betyr at energimerkingen kanskje ikke reflekterer den faktiske ytelsen – Dysons tester har vist at når en støvsuger ikke opprettholder sugeevnen, kan oppsugingsytelsen ved bruk i hjemmet synke med så mye som fem nivåer i forhold til energimerkingen.

Dysons innsats for en bedre merking

Dysons innsats for en bedre merking

Dyson har forelagt energimerkingen for juridisk gjennomgang i EU-domstolen. Hvis merkingen virkelig skal hjelpe forbrukerne, anbefaler vi at det tas høyde for ytelsen til støvsugeren når den testes med støv i maskinen. Slik reflekterer merkingen ytelsen til støvsugeren i hjemmet og ikke bare på butikkhyllen.

Energieffektivitet er viktig – men du sparer ikke mange penger ...

2. Energieffektivitet er viktig – men du sparer ikke mange penger ...

Hvis du velger å kjøpe en A-merket støvsuger snarere enn en G-merket maskin, tror du kanskje at driftskostnadene kommer til å bli mye lavere. Men forskjellen i strømregningen kan være så lite som 41,78 kr per år (208,90 kr over fem år) – å velge modellen med høyest rangering har dermed ingen stor innvirkning på økonomien din.

... oppnå besparelser som monner ved å bli kvitt skjulte kostnader.

... oppnå besparelser som monner ved å bli kvitt skjulte kostnader.

Noen støvsugere bruker støvposer og filtre for å fange opp støv. Kostnaden ved jevnlig å skifte ut disse kan utgjøre så mye som 2765 kr i en støvsugers levetid på fem år.

I løpet av disse fem årene kan du med en A-merket støvsuger kanskje spare 208,90 kr i energikostnader. Men du kan fremdeles spare nesten fjorten ganger mer ved å velge en støvsuger uten noen skjulte kostnader til forbruksmateriell.

Ta hele miljøbelastningen med i betraktningen

3. Ta hele miljøbelastningen med i betraktningen

Støvsugere som bruker forbruksmateriell, produserer avfall som ikke kan resirkuleres. Bare i Europa havner 126 millioner poser og filtre på søppelfyllinger eller brennes hvert år. Denne miljøbelastningen er ikke regnet med i energimerkingen.

Alle støvsugere fra Dyson er designet for effektivitet.

Alle støvsugere fra Dyson er designet for effektivitet.

Alle støvsugere fra Dyson opprettholder ytelsen i hjemme – de taper ikke sugeevne. Ettersom det ikke er ekstra kostnader eller avfall knyttet til forbruksmateriell, er støvsugere fra Dyson designet for å oppnå en effektivitet som energimerket ikke reflekterer.

Søk gjennom utvalget
Leder kampanjen for effektive motorer.

Leder kampanjen for effektive motorer.

Dyson har aldri laget en maskin med en motor på mer enn 1600 W. Vi har arbeidet for grenseverdier for Watt i støvsugere og er glade for at energimerket introduserer et maksimalt strøminntak for nye støvsugere – grensen vil bli på 1600 W for å redusere strømforbruket.

Slanke maskiner

Slanke maskiner

Dyson lager maskiner som løser problemer på en effektiv måte. Vi får mest mulig ut av hver Watt og hvert gram materiale og reduserer på den måten miljøbelastningen. Vi har kvittet oss med poser og filtre som skaper avfall, og har utformet effektive digitale motorer i våre lette, trådløse maskiner med høy ytelse.