Hopp over navigering
Innstillingene dine er nå lagret.
Du kan når som helst endre keep in touch dine i kontaktdelen i Din Dyson. Hvis du har en Din Dyson-konto, kan du logge deg på under for å administrere alle kontaktalternativene (inkludert telefon, SMS og post).
Dyson Airblade produktsortiment.

Unikt konstruert, hygienisk håndtørkingsteknologi

I 2006 lanserte vi Dyson Airblade™, en sensordrevet berøringsfri håndtørker med HEPA-filtrering som renser luften som tørker hendene. Dyson Airblade™ håndtørkere drives av Dysons digitale motor og er den raskeste måten å tørke hendene hygienisk med HEPA-filtrert luft på.

Bare en Dyson tørker som en Dyson.

Dyson Airblade håndtørkere blir testet for areosolisering.

Hygienske og uavhengig dokumentert trygge¹

Berøringsfrie. HEPA-filtrerte. Ingen papiravfall.

Dokumentert å ikke danne flere aerosoler i luften enn papirhåndklær.² Uten å generere avfall.

Illustrasjon av Dyson Airblade håndtørkere i Airmids testlaboratorium.

Slik fungerer de uavhengige testene

Målet vårt var å se hvor stor mengde aerosoler som genereres av Dyson Airblade™ håndtørkere sammenlignet med papirhåndklær, eller vasking uten tørking.

Uavhengig testing ble utført av Airmid Healthgroup i kontrollerte omgivelser ved hjelp av en vask, papirhåndklær og håndtørkerne Dyson Airblade W+D, dB, V og 9kJ. Hvert eksperiment ble utført tre ganger, og papirhåndklær og håndtørkere ble brukt i separate eksperimenter.

Resultatene dokumenterte at ingen av Dyson Airblade™-håndtørkerne hadde noen innvirkning på luften rundt. Dette støtter tidligere undersøkelser som viser at de er like hygieniske som papirhåndklær.

V Totalt levedyktig antall (bakterier) i prøver P Partikler/aerosoler i prøver

Bilde som viser et hår og andre små partikler.

Hva er aerosolisering?

Aerosolisering betyr å danne aerosoler. Aerosoler er små væskepartikler eller faste partikler, eller en blanding, som svever rundt i en gass (f.eks. luft).

Sammensetningen kan variere avhengig av hvordan de er formet, og den kan også inkludere bakterier eller virus. Størrelsen til aerosoler varierer, for eksempel kan de være så små som 0,3 mikrometer.

Mens store, tunge partikler har en tendens til å synke til bakken eller gulvet, er det mer sannsynlig at de mindre partiklene forblir svevende i luften – de blir «aerosoliserte». Aerosoler er rundt oss hele tiden.

HEPA-filteret til Dyson Airblade 9kJ med oppfangede partikler.

HEPA-filtre fanger opp partikler så små som 0,1 mikrometer

Alle Dyson Airblade™ håndtørkere bruker HEPA-filtrering for å tørke hendene med renset luft.

Testet og dokumentert å fange opp 99,95 % av partikler så små som 0,1 mikrometer.³ Filteret kan også fange opp bakterier og virus.

Tørk hendene med HEPA-renset luft, ikke uren luft.

En kvinne tørker hendene med Dyson Airblade Wash+Dry

Rask tørketid

Grundig håndvask og håndtørk er dokumentert å redusere spredningen av bakterier og virus.

Dyson Airblade™ har en tørketid på 10–14 sekunder⁵ og bidrar til å redusere bakterier på hendene.⁴

 • Dyson Airblade Wash+Dry motif
  Tørker hendene med Dyson Airblade Wash+Dry

  Vask og tørk i vasken

  Med Airblade™-teknologi i vasken er det ikke nødvendig for personer å flytte seg til et separat vaskeområde, og det drypper dermed mindre vann på gulvet.

 • Dyson Airblade 9kJ motif
  En kvinne tørker hendene med Dyson Airblade 9kJ

  Curved Blade™ design

  To buede åpninger på 0,45 mm skaper luftstrømmer på 624 km/t som følger hendenes konturer og fjerner vannet raskere.

 • Dyson Airblade V motif
  En kvinne tørker hendene med Dyson Airblade V

  Antibakteriell overflate

  Dyson Airblade V håndtørker i nikkel har en antibakteriell og antiviral tilsetning som dokumentert reduserer spredning av bakterier og virus⁷ på forside/overflate-materialet.

Ofte stilte spørsmål

Er det sant at den kraftfulle luftstrømmen til Dyson Airblade™ håndtørkere fører til at flere partikler blåses rundt på toalettet, og at man dermed risikerer større bakteriespredning?

Produsentene av papirhåndklær benytter flere studier for å underbygge sterke og uriktige påstander. Som regel har ikke disse studiene blitt utført under omstendigheter og scenarioer som simulerer virkeligheten, eller i aktuelle situasjoner som det er sannsynlig at en person vil oppleve ved bruk av en Dyson Airblade™ håndtørker. Forskerne som utførte disse studiene kunne bare oppnå slike resultater ved å forurense hanskene på hendene sine sterkt med bakterier og virus, og deretter tørke dem med en Dyson Airblade™ håndtørker uten å vaske hendene sine først. Forskning utført av University of Bradford (UK) og Hong Kong Polytechnic University viste derimot at Dyson Airblade™ håndtørkere faktisk reduserte mengden bakterier på hendene når de ble brukt på korrekt måte.

Dysons nye og uavhengige forskning på aerosolisering viser at det ikke blir dannet flere aerosoler enn ved bruk av papirhåndklær når man tørker hendene med Dyson Airblade™ – og at Dyson Airblade™ håndtørkere er hygieniske og trygge å bruke.¹  

Hva står HEPA for?

HEPA står for High Efficiency Particulate Air. For å kunne være et ekte HEPA-filter, som er plassert i alle Dyson Airblade™-håndtørkere som standard, må filteret oppfylle teststandardene EN1822-5 og IEST-RP-CC001.6. Ethvert filter som ikke oppfyller kravene som et HEPA-filter, er ikke dokumentert å fungere like effektivt.

Bør jeg bruke et papirhåndkle eller en håndtørker når jeg tørker hendene? Hva er mest effektivt?

Håndvask er avgjørende for å redusere spredningen av bakterier og virus. Tørking av hendene er et viktig steg i prosessen, ettersom fuktige hender kan spre opptil 1000 ganger mer bakterier enn tørre hender.¹ Dyson Airblade™ håndtørkere er dokumentert å være en like hygienisk måte å tørke hendene på som papirhåndklær,⁸ men uten miljøskader eller høye brukskostnader.⁹

Hvorfor velge Dyson for bedrifter

 • 1 Suen et al. 2019 SR og basert på bakterier i luften og aerosoler (0,3 til >5 mikrometer) målt ved håndtørking i et testkammer på 28,5 m3, i en studie utført av et uavhengig tredjepartslaboratorium.
 • 2 Basert på aerosolisering målt ved håndtørking. Testen ble utført av det uavhengige tredjepartslaboratoriet Airmid Healthgroup Ltd.
 • 3 HEPA-filter er testet i henhold til EN1822-5 av et uavhengig testlaboratorium, under forhåndsdefinerte testforhold.
 • 4 Snelling et al. (2010) JAM
 • 5 Tørketid er bestemt ved bruk av Dysons testmetode 769 basert på NSF P335, ved bruk av en måling av 0,1 g gjenværende fuktighet.
 • 6 Global undersøkelse utført i juli 2020 i 14 land over hele verden (UK, DE, ES, FR, IT, NL, US, CA, MX, CN, JP, MY, SG, AU) med 8758 respondenter totalt, fra 18 år og oppover. Individuelle prosenter varierer mellom land.
 • 7 Testet i et eksternt laboratorium i henhold til ISO 22196 mot E. coli, Salmonella enterica, Staphylococcus aureus og Klebsiella pneumoniae, og ISO 21702 mot H3N2-virus (influensa).
 • 8 Mutters & Warnes (2019) JHI
 • 9 Se www.dyson.no/kommersiell/oversikt/dysons-beregninger for utregninger