Hopp over navigering
Innstillingene dine er nå lagret.
Du kan når som helst endre keep in touch dine i kontaktdelen i Din Dyson. Hvis du har en Din Dyson-konto, kan du logge deg på under for å administrere alle kontaktalternativene (inkludert telefon, SMS og post).
Strektegning av Dyson-støvsugere

WEEE-resirkulering

WEEE – Waste Electrical and Electronic Equipment

Gammel Dyson-støvsuger

Vårt ansvar overfor miljøet

Når vi designer, produserer og distribuerer maskinene våre, har vi en plikt til å bidra til å beskytte miljøet vårt. Men dette ansvaret går lenger enn som så – helt til maskinene når slutten av levetiden sin. Dette er grunnen til at fremsnakker EUs WEEE (Waste Electrical and Electronic Equipment)-direktiv, som sørger for at elektriske og elektroniske produkter blir kastet på en miljøvennlig måte.

Hva er WEEE-direktivet?

WEEE (Waste Electrical and Electronic Equipment)-direktivet er et EU-initiativ som fremmer trygg og ansvarlig oppsamling, resirkulering og gjenvinning av alle former for elektrisk og elektronisk avfall. Det dekker alt utstyr som har et støpsel eller et batteri.

Hva betyr WEEE-direktivet?

WEEE-direktivet er en europeisk lov som alle medlemslandene i EU er pålagt å følge, og har som formål å redusere innvirkningen elektriske og elektroniske produkter (EE-produkter) har på miljøet. Direktivet krever et høyt nivå av innsamling (inkludert separat innsamling) av EE-produkter for behandling, gjenvinning og miljøvennlig avfallshåndtering, slik at mengden med EE-produkter som havner på søppelfyllinger, blir betydelig redusert.

Hvordan fingerer WEEE-direktivet?

Alle produsenter tilsvarende Dyson er ansvarlige for at avfallshåndteringen av elektriske produkter som har nådd slutten av levetiden, foregår på en miljøvennlig måte.

Når trådte den i kraft?

Direktivet trådte i kraft i Storbritannia, 1. juli 2007, og har blitt faset inn i andre europeiske land i løpet av de siste to årene.

Hvorfor skjer dette?

Hver og én av oss vil i gjennomsnitt kaste 3,3 tonn med elektriske produkter i løpet av livet. For å ta vare på miljøet må vi se etter måter å bli mer miljøvennlige på.

Hva gjør Dyson for å oppnå dette?

Produktene våre kan inneholde farlige materialer som kan ha en negativ innvirkning på helsen og miljøet hvis det ikke kastes på riktig måte. Vi er forpliktet til å gjenvinne WEEE-produktene vi produserer, på en trygg måte, og vi er en del av REPIC -ordningen (Recycling Electrical Producers Industry Consortium), som er den største av dem. REPIC hjelper oss og andre store produsenter av elektriske og elektroniske varer med å oppnå WEEE-målene. Hvis du kjøper en Dyson støvsuger med ledning direkte fra oss, kan vi hente støvsugeren og resirkulere den for deg. Dyson er også medlem av Distributor Take-Back Scheme, hvor forhandlere finansierer anlegg for innsamlingen av WEEE.

Hva må jeg gjøre?

Ingenting for øyeblikket. Men når tiden er inne for å erstatte det gamle elektriske produktet ditt, kan du ta det med til ditt lokale innsamlingsanlegg (Designated Collection Facility – DCF). Besøk www.recycle-more.co.uk for å finne ditt nærmeste DCF.

Utkrysset søppelkassesymbol

Et utkrysset søppelkassesymbol

Elektrisk og elektronisk utstyr som er laget etter 13. august 2005, skal ha dette symbolet på emballasjen eller på produktet. Ikke kast produktet i restavfallet. Du skal enten sende produktet til reparasjon og gjenbruk eller resirkulere det ved et gjenvinningsanlegg.

Batteriikon

REPIC eBatt-ordningen

Ordningen REPIC eBatt er utarbeidet for å oppfordre produsenter til å resirkulere oppbrukte batterier. Dyson er en del av denne ordningen og har følgende registreringsnummer:

Battery Produce Registration Number

Dyson Limited – BPRN00316